Boottocht deDelft-Delft-deDelft

14 mei voor 10.00 lag de sleepvlet Quint klaar bij de steiger.

18 passagiers kwamen aan boord bij Hans Vermeulen en Tom van Sonsbeek.

De opstappers werd verteld wat we konden verwachten en over de regels op het grote water. Na het aan boord komen vertrokken we naar de Parksluizen, het was hoog water, dus gingen we door de grote sluis.

---   ---   ---   ---   ---

De lage Erfbrug kunnen we net onderdoor, de andere bruggen zijn hoger. Bij Overschie is de oude Hoge brug en die moest open. Via de Marifoon hoorde we van de brugwachter dat er verderop een afsluiting was. Er waren roeiwedstrijden van de roeiverenigingen uit de omgeving en dus moesten bij de volgende brug 45 minuten wachten. Dat gaf wel een mooi moment voor prettige gesprekken.

Nadat de vaarweg weer vrijgegeven was konden we weer verder, de draaibrug bij de Oostpoort van Delft gepasseerd en rond 12 uur waren we in Delft, parkeerkaart gekocht voor de boot: 14,60 euro voor 24 uur.

---   ---   ---   ---   ---

14.30 uur zou de vaarweg weer vrijgegeven worden en alle mensen waren weer aan boord, er was wel even een plensbui, dus werd het druk in de kajuit maar bij vertrek was het weer droog en is het verder droog gebleven.

Onderweg weer de bruggen en roeiers die terug gingen naar Rotterdam dus hebben we rustig gevaren. We voeren achter een mooie motorboot die iets hoger was dus ging de Lage Erfbrug open. Daarna weer door de grote Parksluis de Nieuwe Maas op. Via de marifoon hoorden we dat de MS Rotterdam aan het draaien was en bij de Delft werden we door dit schip gepasseerd.

Volgens mij een geslaagde dag, voor herhaling vatbaar. Het weer ging alle kanten op van regen tot zon met een frisse wind uit het noorden.

 

Tekst:  Hans Vermeulen, foto's Dick Steenstra en webredactie.