Doopplechtigheid van de bonjovi

BonJovi gedoopt! Een revolutionair binnenvaart-containerschip!

 

Zaterdag 9 september waren ongeveer 250 genodigden naar onze werf aan de Schiehaven gekomen om getuige te zijn van een plechtig doopceremonieel van dit bijzondere schip. Een "groen" schip, dat electrisch wordt aangedreven, door een doordacht ontwerp 25% minder energie gebruikt en toch meer containers ( met bierflesjes van Heineken ) kan vervoeren als vergelijkbare schepen. Voorlopig wordt de electriciteit opgewekt door twee dieselgeneratoren van "personenen-auto" formaat, maar in de toekomst zal een waterstofgenerator/cel die taak overnemen en zal er dus echt "groen" worden gevaren.

De BonJovi is gebouwd door de werf van Concordia voor Nedcargo. Ze zal tussen Rotterdam en de binnenvaartterminal Alpherium varen voor Heineken.

wat een schip   het team van het 'Boegbeeld'   in afwachting van.....   netwerken....   ---   ---  

Een film van het geheel werd ook gemaakt!

---   ---   ---   ---   ---   ---  

Na een aantal toespraken en intervieuws van de verschillende directeuren, werd rond 16.00 uur de doopplechtigheid verricht door Blanca Juti, verantwoordelijk voor de duurzaamheidsagenda van Heineken.

Kruitloperactie....   houdt de jongeren bezig....   ---   ---   laatste woord-Blanca Juti..   die is er klaar voor....  

Het geheel werd opgeluisterd met de producten van "het Boegbeeld" en een aantal Kruitloper-vrijwilligers, die zorgden voor pakkende activiteiten voor de meegekomen jongeren.

Ik wens U....   een behouden vaart...   ---   ---   ---   ---