Eresaluut 350jaar Korps Mariniers bij Wereldhavendagen

De plaatselijke pers publiceert onderstaand bericht op verschillende manieren:

Wereldhavendagen

Tijdens de Wereldhavendagen, op zaterdag 5 september 2015, zullen de historische mariniers van Equipage De Delft saluutschoten afvuren met hun zwart-kruitkanon en musketten vanaf de historische Capiteyns-Chaloupe van het Rotterdamse Museum De Delft in verband met de afvaart van de Dutch Marines Rowing Challenge in het kader van het 350-jarig bestaan van het Korps Mariniers.

 

Omstreeks 11.30 uur zullen twaalf sloepen met (oud-)Mariniers tussen de Zr.Ms. Johan de Witt en de Capiteyns-Chaloupe van ‘De Delft’ doorvaren waarbij de bemanning van de Chaloupe het ere- saluut zal afgeven. Dit zal plaatsvinden op de Nieuwe Maas, in de buurt van het demonstratiegebied van de Wereldhavendagen, tussen de Erasmusbrug en de Parkkade.

 

De historische Capiteyns-Chaloupe van Museum De Delft zal geëquipeerd zijn door leden van Vereniging ‘Equipage De Delft’ en zeekadetten van het Zeekadetkorps Hellevoetsluis. Bij Museum De Delft in Rotterdam-Delfshaven wordt het ruim 60-meter lange " ’s-Lands Schip van Oorlog Delft (1783-1797)" herbouwd. De oorspronkelijke Delft had de marinehaven Hellevoetsluis als thuishaven.

 

 

Dat de organisatie van dit evenement en de Koninklijke Marine deze keuze voor onze Chaloupe en de roei kwaliteiten van onze Equipage heeft gemaakt is heel bijzonder! 

Een foto-impressie  van de start van het roei evenement, de DMRC.