Inboedelveiling aankondiging 12juni

Een mail aan de redactie van 12 juni 2019:

Eindelijk duidelijkheid over wat er verder met de Delft gebeurt.

Onderstaand bericht kan letterlijk en integraal overgenomen worden verdere verspreiding:

 ----- Vandaag meldde de curator dat de gemeente Rotterdam niet heeft gereageerd op het (aan)bod vanuit Hellevoetsluis voor overname van de gehele collectie, inboedel, schip en inventaris van de Delft.

De curator heeft nu besloten tot een veiling en op 25-6 zal één en ander on-line staan. Op 9 juli is tussen 09.00 uur en 12.00 uur gelegenheid op de Delft de zaken te bekijken en voor 11 juli moet een bod worden uitgebracht. Uiterlijk een week later moeten de aangekochte goederen worden opgehaald.

Veilinghuis Troostwijk begeleidt de veiling. 

De goederen behorende bij partycentrum het Boegbeeld zijn/worden geretourneerd aan de eigenaar ( Ricardo Amstelveen) en vallen dus buiten de veiling.

 

Helaas is een overgang van het geheel naar Hellevoetsluis niet gelukt., ondanks alle inspanningen en gesprekken die afgelopen maanden gevoerd zijn, o.a. met de mensen uit Hellevoetsluis.

Ik begrijp absoluut niet waarom gemeente Rotterdam het aanbod ( en de daarbij behorende voorwaarden) niet accepteert want daarmee zouden naar mijn idee alle partijen het meest geholpen zijn.

Ik sluit niet uit dat er vanuit Hellevoetsluis nog wel een bod wordt gedaan op de spantenconstructie en er wellicht daarvoor een plek gevonden wordt.

Ik hoop hiermee iedereen weer op de hoogte te hebben gebracht

Hartelijke groet

Johan Breukels  directeur/ bestuurslid de Delft