North Sea Round Town 1 juli 2016

Northsea Jazz Roundtown 1 juli 2016

Om 19.30 uur een bijzondere combinatie "On the dock of the Bay" van Scheepswerf DeDelft

Eigenzinnige Flamenco van "Flamentipico" en pure jaren 30 Jazz door "Doctor Bernard & the Swingcats!

Inderdaad een spannend avondje uit aan de Schiehaven-docks! Na een wat voorzichtig, aftastend begin van Anna, Roberto, Martijn en Juri kwam na de eerste nummers de stemming er in en werd er zelfs in het gangpad gedanst...

---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

Strakke staccato werden afgewisseld met vloeiende, temperamentvolle zang van Anna, en gitaarimprovisaties van Martijn en Roberto, die applaus ontlokten aan het toegestroomde publiek. Juri ondersteunde het geheel met vlammende percussie-accenten.

Er was een pauze voor enige bezinning en iets te drinken, maar niets weerhield het Quartet om na de pauze de spanning te handhaven en op te voeren.

 

Zo werd het tijd voor Doctor Bernard, om na een langere pauze met requisieten wissel de baton over te nemen en in te zetten op de vloeiende swing van de jaren 30.

---   ---   ---   ---   ---   ---   ---

De "sound" van de oude bekende Benny Goodman klonk weer bekend, de trompet en klarinet wedijverden zoals het behoort in menig swingend nummer, ondersteund door piano solo's en een gitarist die menig applaus ontlokten aan het aandachtige publiek.

De ouderen onder de toehoorders hadden er duidelijk plezier in want er werd zelfs meegezongen met sommige nummers. Een succesvolle avond, die door velen werd gemist, maar de aanwezigen hadden een heel bijzondere, intieme en zeer muzikale avond, die rond 11 uur werd afgesloten.

foto's: Dick van Zanten, Elly Pijl